Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

03-12-2012, 20:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 4 декември

София

В Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“ президентът Росен Плевнелиев ще обяви началото на десетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”. Ще присъства и здравният министър Десислава Атанасова.
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в отбелязването на годишнината от създаването на Обединения център за услуги на Кока-Кола в София.
От 9.00 часа - в Министерски съвет ще се проведе Единадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.
От 9.00 часа - в столичния хотел „Шератон”, зала „Рила” Международната природозащитна организация WWF стартира кампания за опазване на вековните гори в България.
От 9.30 часа - в Софийски апелативен съд ще се проведе второ заседание по делото „Соло” срещу Илиян Тодоров от Перник.
От 9.30 часа - в хотел „Шератон”, зала „Сердика” ще започне Заключителната национална конференция по „Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията – 2012”.
От 9.30 часа - в хотел „Шератон“, зала „Средец”, ще бъде представена програмата „Иновации в зелената индустрия“.
От 9.30 часа - в Конферентна зала „Информационен център” на Министерството на отбраната ще се проведе кръгла маса на тема: „Превенция и противодействие на подкупването на чужди длъжностни лица в международните търговски сделки – приоритет в борбата с корупцията и организираната престъпност”.
В 9.30 часа - в хотел „Хилтън” министърът на правосъдието Диана Ковачева ще открие международната експертна конференция „Превенция в действие: Преодоляване на първопричините за трафик на хора в Европа”.
В 9.30 часа - в „Сентръл Парк Хотел” на бул. „Витоша“ 106 заместник-министър Валентина Симеонова ще открие Заключителната конференция по проект „За достоен труд и по-добър живот без дискриминация” на Министерството на труда и социалната политика.
От 10.00 часа - в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) на ул. „Екзарх Йосиф” 12 представляващият съвета Соня Найденова ще направи отчет на работата на ВСС от конституирането на 3 октомври до момента.
От 10.00 часа - министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще участва в Научно-приложна конференция „България и Китай – Културно-образователни и икономически реалности, политики за сътрудничество и съвместно развитие” в Университета по библиотекознание и информационни технологии.
От 10.30 часа - в хотел „Шератон”, зала „Роял 3” председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие международна конференция на тема „Ролята на кооперациите за развитието на социалната политика”. Организатор на конференцията е Икономическият и социален съвет на Република България.
От 11.00 часа - Инициативния комитет подкрепян от Синята коалиция и ДСБ, срещу построяването на АЕЦ „Белене”, ще внесе в ЦИК документите за регистрация и участие в информационната програма за референдума на 27 януари 2013 г.
В 11.00 часа - в хотел „Хилтън”, зала „Вихен” ще започне международна конференция на експертно равнище „Превенцията в действие: Преодоляване на първопричините за трафик на хора в Европа“.
В 11.00 часа - в „София прес” Българска офицерска легия „Раковски” организира пресконференция на тема: „Българската армия – настояще и бъдеще!”.
От 12.00 часа - в пресклуба на БТА Институт „Либера” и Издателска къща ЛИК ще представят книгата книгата „Алхимия на ритъма” с автор Мартин Иванов.
В 12.00 часа - в НДК ще бъде открит официално Софийският международен панаир на книгата. Ще присъства министърът на образованието Сергей Игнатов.
От 12.00 часа - в „Бест Уестърн Плюс Сити Хотел” на ул. „Стара планина” 6 ще се проведе пресконференция на Меглена Кунева и членове на ръководството на „Движение България на гражданите”.
В 12.30 часа - в централата на СДС на „Г.С. Раковски” 134 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.
От 13.00 часа - в зала „Изток“ на Народното събрание Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще представи своя Доклад за управлението на средствата от Европейския съюз, като се фокусира върху напредъка и ефектите.
От 13.00 часа - в Националния политехнически музей – София, на ул. „Опълченска” 66 ще Фондация „ЕВРИКА” ще връчи удостоверенията за учебната 2012/2013 година на стипендиантите си.
От 13.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на „Център за изследване на балканите и черноморския регион“ на тема: „Какво е шериата?”.
От 14.00 часа - в Народното събрание ще се проведе заседание на Временна парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ "Белене" от 2002 г. до края на месец март 2012 г.
От 14.00 часа - в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.
От 18.30 часа - в залата на Гръцката фондация за култура на ул. „Васил Друмев” 30 в София ще бъде открита фотографска изложба за новия музей на Акропола.
От 19.00 часа - в зала 3 на НДК министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще бъде официален гост на VI-то издание на Националния приз „Студент на годината“. Ще присъства и министърът на образованието.
От 19.00 часа - в Дома на киното ще се състои премиерата на документалния филм „4% Вселена - България в ЦЕРН”.
От 19.30 часа - в хотел „Шератон“, зала „Роял“ ще започне Церемония по връчване на Бизнес наградите на Forbes България 2012.

Варна.
От 10.00 часа - в малкия Арт салон на Радио Варна ще се проведе пресконференция на Областният съвет на Български Червен кръст.
В 14.00 часа - в зала „Пленарна” на Община Варна ще се проведе Конференция „10 години социална програма на община Варна – иновативни практики, социална отговорност и устойчивост на социалните услуги”.
Казанлък
В 17.00 часа на централния площад „Севтополис“ в Казанлък ще бъдат запалени светлините на Коледната елха.
Пловдив
От 10.00 часа в Синята къща ще се проведе пресконференция на Общинска фондация „Пловдив 2019”.
Сливен
В 17.30 часа в Узунова къща на бул. „Цар Освободител”, № 13, под патронажа на Областния управител на Област Сливен Марин Кавръков, се открива осмото издание на „Сливен, който обичам” - изложба на един от най-ярките съвременни български художници – Божидар Хаджистоянов.
Стара Загора
От 17.30 часа в залата на Регионална библиотека „З. Княжески“ ще бъде показан за първи път филмът за Стара Загора на легендарния вокалист на Юрая Хийп Джон Лоутън, който е режисьор на лентата.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще представи предимствата на България като инвестиционна дестинация на събития в Германия и Великобритания


Вицепрезидентът Маргарита Попова заминава на работно посещение в Кипър.