Айтос събира пари за момиче с рак на гръбнака

Животът

04-12-2012, 07:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Родителите й вече са изпратили писмо до Комисията за лечение в чужбина и има надежда тя да бъде оперирана във Франция

Три дарителски касички и благотворителен концерт организират деца от Айтос, за да спасят живота на съученичката си Нурихин Али. Единадесетокласничката е с коварната диагноза рак на гръбначния стълб в четвърти стадий. В момента Нурихин е в будна кома и се нуждае от спешна животоспасяваща операция.

За тежката й съдба разказаха 17-годишните айтозлии Никола и Стамен, които по всякакъв начин се опитват час по-скоро средствата да бъдат събрани. Така в трите средни айтоски училища са поставени дарителски касички.

Родителите на момичето вече са изпратили писмо до Комисията за лечение в чужбина и има надежда  тя да бъде оперирана във Франция. След това обаче ще е необходимо продължително лечение, което също ще косва не малко средства. Затова приятели и близки на Нурихин организират благотворителен концерт на 12-и този месец в салона на читалище „Васил Левски 1869”. Фолклорни изпълнения, модерен балет и хип-хоп изпълнители са част от афиша на инициативата. Пропускът ще е 3 лв, информираха ни младежите.
Билети за концерта ще се продават от сряда в трите средни училища в града – ПГСС „Златна нива”, СОУ „Христо Ботев” и СОУ „Никола Вапцаров”. Доброволци пък ще продават билети и в държавните и общински институции, в магазините и в обществените сгради. Младежите са готови да ги предлагат и по улиците на града, съобщават още от местната администрация.