Столичен хит: кола-елен за 20 лв.

Мисия София

04-12-2012, 06:48

Снимка:

Новинар

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

С рога и червен нос автомобилът се превръща в атракция

Колата може да се превърне във весел коледен елен за около 20 лв. Шофьорите в столицата са в предпразнична треска да украсят подобаващо возилото си за Рождество.

Най-популярната украса, след висящ Дядо Коледа от огледалото на предното стъкло, е одежда на известния елен Рудолф, показа проверка на "Новинар".

С рога и червен нос, които могат да се купят за 18-21 лв., автомобилът се превръща в атракция.

Украсата е хит най-вече в столичните квартали "Люлин" и "Младост", където най-често могат да се засекат пременените коли.

"Реших да зарадвам децата с украса на автомобила. Затова сам направих еленски рога и ги закрепих на колата. Когато оставям дъщерите си на училище, другите деца идват да се снимат с возилото и много се радват. Това създава изключително настроение", разказа Боян Николов от "Младост".

В навечерието на Коледа сред най-търсените стоки са елхите. Голям интерес има към изкуствените, тъй като не пускат иглички и могат да се използват няколко години. Могат да се намерят срещу сума от 8 до 30 лв. Най-красиви обаче са живите дръвчета. Смърчът и елата излизат по 50-100 лв. в зависимост от големината.

Естествените елхи, които обаче не са засадени в саксия и след Нова година ще трябва да се изхвърлят, са по 25-100 лв. Магазините са пълни с коледни играчки и сувенири, които могат да се купят за по 1-2 лв. Най-търсени и ефектни са коледните лампички. Лента от 60 цветни светлинки с дължина 4,20 м излиза 3,50 лв. Мрежа от 240 бели светлинки пък може да се купи за 20 лв. За 12 лв. се продават 8-метрови гирлянди с диодни лампи.