Добро утро, Пловдив!

Животът

04-12-2012, 06:56

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Облаците изчезват, вятърът носи нови

Добро утро, Пловдив. След снощните бури днес от запад на изток облачността ще намалее до слънчево. В следобедните часове над цялата страна вече ще е без валежи, привечер вятърът ще отслабне, но от запад бързо ще започне ново увеличение на облачността. Максимални температури за страната са между 3 и 8 градуса по Целзий, за Пловдив – около 6.

Над планините ще остане ветровито - с бурен север-северозападен вятър, който по-късно ще премине в западен и временно ще отслабне. Сутринта в западните райони снеговалежите вече ще са спрели, но преди обяд ще продължи да вали в планините от Източна България и, в комбинация с вятъра там, ще има условия за навявания. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Днес от 15.00 часа в Арт клуба на Драматичен театър Пловдив ще се проведе годишната пресконференция на КЦМ 2000 груп. На нея Главният изпълнителен директор на комбината инж. Никола Добрев ще представи стратегическото позициониране на фирмите от Групата в родната индустрия и основните предизвикателства пред тях. Приоритетите в Инвестиционната програма, новите моменти в корпоративната стратегия за развитие и взетите управленските решения са другите акценти в предстоящото събитие.

Там ще бъда обявен и детайли около инициативата на КЦМ 2000 АД, Община Пловдив и Драматичен театър Пловдив, за коледен концерт „Шедьоври на барока”. Тази година организаторите той ще бъде извън театралната зала, което ще зарадва повече пловдивчани и може да се превърне в традиция.

Пресконференция днес ще дадат и от фондация „Пловдив 2019”. Тя ще започне от 10:00 часа в Синята къща в Стария град.

От пловдивското "ВиК" ЕООД предупреждават, че поради авариен ремонт на помпена станция Север днес ще бъде намалено водоподаването по бул. "България" от 9,30 ч. до 16,30 ч.

Възможности за кандидатстване по отворените схеми „Първа работа”, „Подкрепа за заетост”, „По-близо до работа”, „Ново начало – от образование към заетост“, „Отново на работа”, „Старт в администрацията”, „На път“ и „Ново работно място“ ще представи екипът на Областен информационен център – Пловдив на семинар в Куклен. Началото на събитието, което ще мине под мотото „Да създаваме заедно”, е от 11:00 в залата на Социална фондация „Инди – Рома97“ в града.