24-годишен криминалист с номинация за спортист на годината

Спорт

04-12-2012, 10:33

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Венелин Русинов се състезава за Централен полицейски карате и джу джицу клуб от 2010 г.

Криминалистът от Пето РУ Венелин Русинов е номиниран за спортист на годината на община Бургас.

Официалната церемония по награждаването е предвидена за края на декември, когато лично кметът Димитър Николов ще отличи изявените спортисти.

Русинов се състезава за Централен полицейски карате и джу джицу клуб от 2010 г. До момента той е бил вицеевропейски шампион в три дисциплини на Четвъртите европейски полицейски и пожарникарски игри, проведени юли тази година в Тенерифе, Испания, републикански шампион за 2011 година по полицейско лична защита и карате, многократен медалист от държавни първенства.

Венелин Русинов се занимава с бойно-приложни спортове от 2007 година, като е стартирал спортната си кариера в бургаски клуб, ръководен от полицейския служители и инструктор по полицейска лична защита – Калин Соколов.

Предстои клубът да бъде поет от полицай Русинов, чиито амбиции са да привлече повече младежи и деца, както и да включи дисциплина “лична самозащита за жени”.

Венелин Русинов е на 24 години, несемеен, завършил образованието си в Академията на МВР и започнал работа в Пето Районно управление “Полиция” – Бургас от ноември тази година.