Криста с концерт в Първо студио на БНР

София Лайф

04-12-2012, 11:34

Снимка:

Стерео стая

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Младата певица с първа голяма изява на 11 декември

Младата поп надежда Криста ще изнесе първия си голям самостоятелен концерт на 11 декември, вторник, в Първо студио на БНР.

Тя ще представи песни от предстоящия си дебютен албум, както и любими джаз стандарти, аранжирани от талантливия пианист и композитор Теодор Петков - Тото.

Криста е носителка на наградите “Най-добър млад поп изпълнител” (на Фондация Национална опера и балет, 2008), “Дебют на годината” (БНР, 2009г.) и Специалната награда на конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика “Златна пролет” (2012г.), е откритие на лейбъла на Мария Илиева - Стерео стая.

Криста се занимава с музика от дете, а дебютът й на българската музикална сцена е с хит сингъла „Това, което искаш”, който я изстрелва на върха на класациите. Следват „Имам”, „Силна любов”, „За теб” и „Част от мен”, която й печели специалната награда на БНР – участие на фестивала Евросоник в Грьонинген, Холандия, през януари 2013. Тя е първият солов артист, печелил тази награда. На фестивала Криста ще направи международна премиера на предстоящия си албум.

На 11 декември в Първо студио на БНР Криста ще бъде с бенда, с който ще представи България на Евросоник. Певицата е събрала някои от най-добрите български музиканти: Теодор Петков – Тото (пиано), Теодор Иванов (барабани), Симеон Петрунов (бас), Мартин Ташев (тромпет), Георги Янев (китара) и Елена Кокорска (вокали).

„Много се вълнувам за концерта в Първо студио на БНР,” сподели Криста. „Ще изпея синглите си, няколко съвсем нови песни от предстоящия ми албум и кавър версии на любими мои джаз и соул парчета. За Грьонинген сме подготвили репертоар, в който ще заложим на авторските неща. До мен са най-готините музиканти, много съм щастлива, че сме заедно и правим това, което най-много обичаме – музика.”

Концертът е с начален час 19:00, а билети се продават на касата на Рекламно-информационни център на БНР на цени от 7 и 10 лева.