Артинсталация и фотоизложба за Бургас 2019 на международен форум

Бургас Лайф

04-12-2012, 11:40

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Артинсталация и изложба фотографии ще станат част от представянето на Бургас 2019 на международния формум "Ефективни партньорства", който ще се проведе в Морското казино на 7-ми.

С ефектна мултимедийна презентация местната администрация ще представи успешното си партньорство в общините в региона за културна столица на Европа.

Регионалният борд по туризъм Pafos (Кипър), Туристическа асоциация Vidzeme (Латвия), Общините Сливен, Стара Загора, Ямбол, членове на Сдружение на общините от югоизточен регион, както и представители на общините от бургаски регион, също ще се включат със свои презентации във форума.

Представители на туристическия бранш от България, Гърция, Кипър, Латвия и Швеция пък ще обсъдят туристическите продукти на всяка страна, както и идеи за създаване на нови бизнес контакти.

Ден преди това пък, навръх Никулден, ще се проведе семинар с партньорите в проекта "Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма /CHARTS/".

Програмата включва посещения на културни и археологически обекти, запознаване на участниците с местни традиции и участие в празненствата за празника на Бургас. 

По проекта CHARTS Сдружението на общините от югоизточен регион, в което членуват Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, си партнира с организации от 11 европейски държави. Общият бюджет на проекта е 1,4 млн. евро, от които 95 320 евро са средствата, насочени за развитието на югоизточен регион на България.