"Българската Коледа" 2011 помогнала на 358 деца

Общество

04-12-2012, 11:55

Снимка:

"Българската Коледа" 2012

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

С даренията е купена апаратура и за 14 болници

Със средствата от "Българската Коледа" 2011 година, бяха подпомогнати 358 деца и беше купена апаратура за 14 лечебни заведения в страната, обяви президентът Росен Плевнелиев, на откриването на тазгодишната кампания "Българската Коледа".

"За тези деца "Българската Коледа" е една надежда, че не са сами с борбата си с болестта", каза държавният глава.

По думите му смисълът на кампанията е да проявим съпричастност, да подадем ръка и да обединим усилия си, за да намерим устойчиви решения на предизвикателствата.

"Когато се обединим, ние успяваме", посочи президентът Плевнелиев.

"Предстои и промяна в клиничната пътека за деца с церебрална парализа, която ще даде възможност за по-ефективно използване на полагащите се платени рехабилитационни процедури, заплащани от НЗОК", каза държавният глава.

Тази година, подпомогнатите деца, повече от 60% ще са с тежки неврологични заболявания и нарушения в развитието, допълни президентат.

Той обясни, че приоритетът на "Българската Коледа" 2012 година, ще бъде именно рехабилитацията на деца с такъв тип заболявания.

"В рамките на кампанията ще бъдат разгледани всички постъпили заявления от родители на деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение и ще се вземе решение за необходимото и възможно подпомагане", увери Росен Плевнелиев.