Кметът на Банско показа валсови умения на танцов турнир

Булевард

04-12-2012, 11:56

Снимка:

Община Банско

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Състезанието по спортни танци в зимния курорт събра 280 участници

Неочаквани танцови умения демонстрира кметът на Банско Георги Икономов на финалния валс с една от победителките в големия национален турнир по спортни танци, който се състоя през уикенда в залата на хотел Флоримонт.  Банско за първи път бе домакин на Открития турнир по спортни танци. Най-добрите 280 състезатели премериха сили  за Купа Банско 2012, съобщава Sportline.bg. Събитието бе под патронажа на кмета на общината Георги Икономов.

Градоначалникът откри финалите с думите: „Радвам се, че в началото на зимата даваме старт на толкова красиво събитие. Танцът не може да се изрази с думи, а просто трябва да се изтанцува”.  Председателят на Българската Федерация по Спортни танци Петър Милчев изненада кмета със специален плакет като благодарност към общината за оказаното съдействие и изрази надежда този турнир да се превърне в традиция.

Залата едва побра всички желаещи да се насладят на уникалните танцовите изпълнения на участниците. Турнирът, който е пръв в историята на Българската Федерация по Спортни Танци, даде старт на богатата Коледната програма на  Банско. В десет категории и осем възрастови групи премериха сили най-добрите и бяха оценени от най-титулуваните съдии на БФСТ. Победителите в турнира получиха наградите си от кмета Георги Икономов, председателя на общинския съвет Владимир Колчагов и зам. кметовете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски.