Патрисия Каас ни припомня за Едит Пиаф догодина

Афиш

04-12-2012, 13:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Френската звезда на шансоните с концерт през юни

Гласът на Франция Патрисия Каас и най-новият ѝ проект, отдаващ почит на легендата, на великата Едит Пиаф ще бъдат представени и на наша сцена.

Това съобщиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж".

На 21 юни 2013 г. в зала 1 на НДК ще звучат 21 от най-емблематичните песни на Пиаф, наричана Врабчето, и изпълнени от съвременната музикална икона Патрисия Каас.

Безпрецедентното музикално събитие на 2013 г. е под аранжимента на момчето-чудо на Холивуд Абел Корзиеновски.

Специалното турне на Каас ще продължи само една година и ще включва най-престижните зали в света, сред които и НДК – Royal Albert Hall в Лондон, Carnegie Hall в Ню Йорк, Paris Olympia, Operetta Theatre в Москва, Sejong Cultural Center в Сеул. Билетите отдавна са пуснати в продажба, предпремиерата е на 7 декември в Москва, а местата за парижката "Олимпия" са разграбени за пет дати!

Непубликувани, уникални и непознати снимки на Едит Пиаф ще бъдат в центъра на това грандиозно събитие. Каас и екипът ѝ са работили над този проект в продължение на 2 години. Отначало замислена като лайв-шоу, програмата впоследствие е издадена в албум, излязъл на пазара през ноември. В записа на албума участва голям симфоничен оркестър от 80 музиканти. Албумът се състои от 21 композиции сред които : "Les amants merveilleux", "Non, je ne regrette rien", "Et moi", "La belle histoire d`amour", "Padam... Padam...", "Je t`ai dans la peau" и др. Албумът е записан в Air Studio в Лондон.

Събитето се организира от продуцентска компания "БГ Саунд Стейдж" и Френския Институт. Билети – в мрежата на Ивентим и в Билетния център на НДК.