Вижте защо пълнеем

Животът

04-12-2012, 13:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Липсата на сън и бързото хранене са причини за дебелеене

С наближаването на коледните празници започват да става все по-актуална темата за трупането на излишни килограми. Събиранията и срещите с приятели и семейство са свързани с прелитане от маса на маса, което няма как да не се отрази на фигурата ви.

Традиционно повече жени смятат, че за да отслабнат трябва да следват мотото "яж по-малко, спортувай повече". Но според новите изследвания за наддаването на теглото са виновни не само храната и липсата на физическата активност, но и няколко други външни фактора, предаде БГНЕС.

Първо - Липсата на сън

Липсата на сън забавя обмяната на веществата и може да предразположи организма към напълняване.

Второ - Етикетите на храните

Храните, чиито етикети обичайно се пропускат, а на тях пише колко вредни са продуктите, колко много захар и мазнини съдържат те.

Трето - Броенето на калории

Може да ви звучи странно, но броенето на калории е груба грешка на жените. Това, което трябва да се брои, са хранителните вещества. Ако консумирате питателни храни, богати на минерали и антиоксиданти, калориите няма да се отразяват на теглото ви, защото организмът ще получава всичко необходимо от добре балансираната диета.

Четвърто - Околна среда и естрогени

Четвъртата причина за затлъстяването се крие в околната среда и усвояването на естрогени – синтетични химикали в пластмасата, препарати за почистване или козметика. Те повишават нивото на хормоните, което води до надебеляване.

Пето - Бързото хранене

Не е нужно да пояснавяме допълнително. Бързото хранене е сред основните причини за развалянето на фигурата ви.

Шесто - Важните мазнини

Шесто място се нарежда пропускането на някои важни мазнини за организма като ленено и рибно масло, ядки и семена. Ако не приемаме достатъчно от тях, рискуваме да добавим още няколко килограма и да се изненадаме още по-неприятно, когато се качим на кантара на 2 януари 2013-та.