Средец набира средства за два социални дома в общината

Животът

04-12-2012, 13:54

Снимка:

Община Средец

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Кампанията "Подари усмивка за Рождество" стартира на 1-ви декември

Коледна благотворителна кампания под името „Подари усмивка за Рождество” поде община Средец. От местната управа призовават всеки, който има възможност да се включи в набирането на средства  за деца от социално слаби семейства и Дом за възрастни хора с умствена изостаналост във село Факия. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Средец инж. Иван Жабов.
Това е първо  издание на кампанията, която   има за цел да  подпомогне  нуждаещите се и да приобщи повече хора към една благородна кауза. От екипа на местната управа вече  са разпратили  писма до всички кметски наместници  с апел в подкрепа на  каузата  да  се включат и жителите 32-те  села от Общината.
Дарения ще се събират и на 14 декември на централния площад в Средец , където  ще бъде открит благотворителен Коледен базар. Набраните средства от продажбата на коледни и новогодишни картички, рисунки, кулинарни изкушения и предмети изработени от възпитаниците на детски градини и училища ще бъдат дарени на Дом за възрастни хора с умствена изостаналост във село Факия. 

„Знам , че моите съграждани ще се отзоват, познавам ги и разчитам на добрите им сърца. Благодаря предварително на всички, който ще подарят усмивки за Рождество. Знам че хората няма да останат  безразлични. Тук всички се познаваме и знаем от какво се нуждаят децата. Малчуганите се радват на всичко, играчки, книжки за оцветяване и всякакви такива неща. „ заяви кметът  Иван Жабов. 

Резултатите от Кампанията „Подари усмивка за Рождество” ще бъдат обявени на 21 декември,  когато потомците на детска градина "Снежанка" ще представят в сградата на Общината народния обичай Коледуване.