Созопол отбеляза 5-годишнината от членството ни в ЕС

Животът

04-12-2012, 14:55

Снимка:

пресцентър, община Созопол

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Пъстри носии, народна музика и кръшни хора направи концерта под наслов "Не се гаси туй що не гасне" незабравимо преживяване за присъстващите

„Обединен в многообразието"- това е девизът на Европейския съюз изписан на всички езици на страните членки.

Водени от това мото, самодейците от читалище "Напредък 1904" и учениците от СОУ "Христо Ботев"  в с.Зидарово показаха красотата на българския фолклор, като част от многообразната култура на Европа.

Празникът бе открит от областния управител на област Бургас Константин Гребенаров, който поздрави участници и гости на събитието.

„ Членството на България в Европейския съюз ни дава не само сигурност и просперитет, но и възможност красотата на нашата родина и талантът на нашите деца да са част от едно културно многообразие. Ние имаме шанс да участваме в това многообразие и да сме част от европейските ценности", заяви в приветственото си слово бургаският губернатор.

Химнът на България, на Европейския съюз и на община Созопол изправи на крака събралото се множество в залата на читалището.

Пъстри носии,народна музика и кръшни хора направи концерта под наслов "Не се гаси туй що не гасне" незабравимо преживяване за присъстващите.Той бе последван от  презентацията, показваща знанията за  Европейския съюз и европейските институции  на най-малките жители на община Созопол.

Събитието се проведе в рамките на седмицата "Европа- България" ,посветена на 5-те години членство на страната ни в ЕС и се реализира с подкрепата на Министерски съвет, Областна администрация, Община Созопол и Съюз на народните читалища.