Хлъзгав подлез, заледена спирка - глоба от Фандъкова!

Мисия София

04-12-2012, 17:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Кметицата никак не е доволна от почистването им

Столична община ще наложи глоби на фирмите за неизчистени спирки и подлези в София, каза  кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

"Всички снегорини са прибрани в базите, защото няма нужда от повече обработка на столичните улици", допълни тя.

Чистени са големите булеварди и улиците, по които се движи градският транспорт, но не се влиза във вътрешнокварталните улици, обясни още кметът пред "Дарик".

Вече има и глобени собственици на магазини и офиси заради неизчистени прилежащи територии, каза пък директорът на столичния инспекторат Веска Георгиева.

Тя се ангажира да провери сигнал за непочистения тротоар около сградата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Тази сутрин столичани не останаха доволни от качеството на почистените тротоари. Те се оплакваха и от непочистени тротоари, и от закъсняващи коли на градския транспорт.

Когато се получи информация за наближаващ снеговалеж, всички снегорини трябва да са на необходимите 64 места", категорична бе кметицата.

По думите й тази сутрин градският транспорт е тръгнал безпроблемно, защото трасетата са били почистени, с изключение на крайните райони.

"В район "Кремиковци" имаше проблеми на няколко места, затова и съм разпоредила сериозни санкции за фирмите, които почистват този район. Не съм доволна от почистването на спирките и подлезите", каза тя.

Не са се обработвали малките квартални улици, тъй като снегът не е бил толкова обилен. Така ще бъде през цялата зима, каза още Фандъкова.

Най-много глобени собственици на магазини и офиси има в район "Средец", каза директорът на инспектората Веска Георгиева.

В "Люлин" са наложени четири глоби, в "Студентски град" - шест, а в "Оборище" - 12.

Глобата е ниска – 10 лв. с квитанция и по думите на шефката на инспектората тя е стимул и напомняне на бизнеса, че също има задължения.