КЦМ с нов директор

Мисия Пловдив

04-12-2012, 16:58

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

инж. Никола Добрев сам отстъпва поста

"КЦМ 2000" АД ще влезе в новата година с нов изпълнителен директор. Новината бе съобщена лично от досегашния шеф на Групата инж. Никола Добрев.

"Реших да се оттегля от поста. Ще съсредоточа усилията си в Надзорния съвет и Съвета на директорите", каза той.

"Пенсионер - професионалист няма", размишлява Добрев. "Хобито ми ще е КЦМ."

Новият главен изпълнителен директор е инж. Румен Цонев, досегашен главен директор „Корпоративно развитие”.

Днес стана ясно още, че нетната печалба на Групата за тази година е 18500x. лв.

Като най-важен успех КЦМ отчита инвестицията в рудодобива с придобиването на собствеността в най-голямата рудодобивна фирма за оловни и цинкови концентрати "Горубсо" АД в Мадан. За целта акционерната фирма "Върба-Батанци" /съучастие на "КЦМ 2000" и "Минстрой холдинг"/ придоби над 90% от акциите на "Горубсо" Мадан, инвестирайки в покупката 32 млн лева.

За изминалите осем месеца са инвестирани в рудодобива и обогатяването на руди 13650x. лева. За 2013 първоначално са предвидени още 4.2 млн лева инвестиции.

За модернизиране и разширение на производството в минното предприятие в Лъки отделно са вложени около 8 млн. лева за последните три години.

За решаване на голям комплекс от производствени въпроси в тази фирма инвестициите ще достигнат 17.5 млн. лева.

В новата мина на "Върба-Батанци" през 2013 г са предвидени инвестиции около 2 млн. лева за обезпечаване на добив до 12x. тона още през следващата 2013 г.

Целта на КЦМ е до 2015-2016 годишното производство на местни концентрати да достигне 30-35% от потребностите на металургията.

Групата работи по мащабен проект "ТОРП" за близо 190 млн. лева. През есента на следващата година ще бъде открит нов завод с капацитет 75 хиляди тона олово. "Само на още две места в света има подобни предприятия", каза новият директор Цонев.

Последната културна проява, която Групата прегръща, е голям коледен концерт в залата на Драматичен театър-Пловдив. "Шедьоврите на барока" ще се виждат на голям видеоекран на площада на 14 декември.