Българи предизвикват фурор във висшата мода

Арт и Стил

04-12-2012, 18:56

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Лейди Гага е поръчала вече техни тоалети

Смесица от древногръцка митология и японски орнаменти представиха българските дизайнери Ясен Самуилов и Ливия Стоянова по време на женската седмица на модата в Сингапур.

Българите впечатлиха публиката с нестандартните си идеи, смесица от различни националности и култури. По модния подиум се разходиха мъже-кентаври, придружавайки японка с изящна бяла рокля с дръзки метални орнаменти.

Колекцията олицетворява именно буйния нрав, невъздържаност и негостоприемство, с които са известни древногръцките същества.

В колекцията се открояват черното, бялото и червеното. Акцент са дръзките дантелени панталони, късите палта и високите обувки с шипове. В същото време дебелите материи като вълна и плюш са нестандартно комбинирани с прозрачни платове. Камъните и перата също не липсваха на модния подиум, които бяха умело съчетани с остри и високи рамена, преливащи цветове и дръзки обеми.

Към необичайните хрумвания на дизайнерите проявила интерес и известната с ексцентричния си вкус Лейди Гага. Стилистът на Гага се свързал с тях и поискал за певицата няколко модела, която самата тя избрала от дефилетата на българите.

Техни тоалети са носели още Барбара Хендрикс, Изабел Аджани, Наоми Кембъл и Франсоа Сага. Ясен и Ливия ръководят малката френска модна марка On Aura Tout Vu, която през последните години успя да се нареди сред най-обсъжданите и търсените в цял свят.