Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

04-12-2012, 20:53

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 5 декември

София
В Аулата на Софийския университет президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на новата инициатива на държавния глава „Младежка визия за развитие на България”.

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открият новата летищна контролна кула на ДП „Ръководство на въздушното движение” на летище София.

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия шеф на Пътната агенция Веселин Георгиев.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

В 9,30 часа заместник-министър Милена Дамянова ще участва в съвместно мероприятие на учениците от VI Помощно училище и 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” в помощното училище в София.

От 9:30 ч. до 14:30 ч. в Гьоте-институт, ул. „Будапеща” 1 в София ще се проведе семинар-дискусия от поредицата „Стимулиране развитието на културните и творческите индустрии в България” – „Културното наследство - пазарни аспекти”.

В хотел „Хилтън” в София ще се проведе международна конференция на експертно равнище „Превенцията в действие: преодоляване на първопричините за трафик на хора в Европа”.

От 11.00 часа в северното фоайе на Народното събрание ще бъде открита изложбата на Радка Жекова (живопис) и Екатерина Стойчева-Ина (стъклопис).

От 11.00 часа в сградата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма – ул. „Триадица” № 8- Залата на VІІІ–ми етаж ще се проведе Пресконференция за представители на медиите, на която ще бъде представена информация за условията, при които „Булгаргаз”ЕАД ще доставя природен газ на клиентите си от 1 януари 2013 г.

От 11.00 часа в Унгарския културен институт (ул. „Аксаков” 16) ще се проведе форум, посветен на унгарската културна дипломация.

В 11.30 часа в Учебния център на БЧК в с. Лозен ще се проведе демонстрация на реакция при бедствия с масови жертви.

От 13.30 часа в Националния дворец на децата на бул. „Ал. Стамболийски“ № 191 заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков и главен комисар Николай Николов ще присъстват на международна изложба „С очите си видях беда”.

От 14.00 часа във „Витоша Парк Хотел” ще се проведе поредният годишен семинар на тема „Превенция и методи за успешно събиране на задължения”.

От 18.30 часа на официалната церемония в хотел „Шератон” ще бъдат връчени вторите Годишни награди за пътна безопасност.

От 14.00 часа, в зала „София“ на БЧК на бул. „Джеймс Баучер“ 76 ще се проведе среща на участниците в националната кампания на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в област Перник.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА международната организация за борба с корупцията Асоциация „Прозрачност без граници” (българското представителство на международната организация за борба с корупцията Transparency International) ще огласи резултатите от международния Индекс за възприятие на корупцията за 2012 година.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА сдружение „Разнообразни и равни” ще даде пресконференция на тема „Старт на проекта „Заедно в учене и игра”, който цели да интегрира 290 ромски деца от предучилищна степен на образование до 8 клас.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА Българската мрежа на Глобален договор на ООН и Младежки информационно-консултантски център „Каузи“ ще представи резултати от проведената образователна инициатива „Екопоколение 2012”.

От 11:00 часа ПП Обединени земеделци ще дадат пресконфернеция в пресклуба на София-прес.

Бургас
От 10.00 часа ще се състои тържествената церемония по връчване дипломите на Випуск 2012 на Бургаския свободен университет.

Варна
От 13.00 часа в Ресторант „БМ”, ФКЦ ще започне Втора кулинарна изложба Варна 2012, организирана от община Варна и Варненската туристическа камара.

В 15.00 часа във фоайето на втория етаж на община Варна ще се проведе награждаване на студенти от варненски висши училища с годишните поименни награди на община Варна и на студенти, участвали с дипломни работи в общинска инициатива–конкурс „Най-добра дипломна работа - 2012”.

В 19.00 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна ще се проведе концерт в навечерието на 8 декември. Ще присъства кмета на града Кирил Йорданов.

Пловдив
От 11.30 часа на сцената на Немския коледен базар Доброволческа асоциация „Голям брат, голяма сестра” ще отбележи Международния ден на доброволеца.

От 11:00 в заседателната зала на община Родопи ще се проведе информационен семинар „Да създаваме заедно”.

Монтана
От 11.00 часа в залата на Общинския младежки дом – гр. Монтана, Европа директно – Враца и Областен информационен център – Монтана организират информационна среща на тема „Професионалното ориентиране и неформалното образование“.

Благоевград
От 18:00 часа на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград кметът Атанас Камбитов ще запали светлините на коледната украса.

Силистра
От 19.00 часа в салона на театъра в Силистра ще се състои юбилеен спектакъл на Стоянка Мутафова.