Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

05-12-2012, 06:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Усмихнете се и смело напред. Денят е пред вас!

Сряда е, 5 декември. Времето навън ще бъде зимно. В Пловдив ще има облаци, може да вали и дъжд. Не забравяйте чадъра и усмивките и смело напред. Денят е пред вас!

От 1985 година датата 5 декември е обявена официално за Международен ден на доброволеца по предложение на Генералната Асамблея на ООН. Според анализите едва 6% от българите са се включвали в различни доброволчески акции. Средният процент за Европа е 21.Така че има върху какво да мислим.

В централата на БЧК в столицата ще се състои среща на участниците в националната кампания в помощ на пострадалите от земетресението в област Перник.

Доброволци за Витоша, участвали в гасенето на пожара на планината, организират среща за набиране на нови желаещи да участват при нови бедствия в планината над София.

„Ден на отворени врати” организират служителите от ОУ ”Пожарна безопасност и защита на населението” - Пловдив по повод Международния ден на доброволеца.
От 10 до 12 часа в районните служби на управлението ще се демонстрира пожарна и спасителна техника и ще бъде представена кампанията за набиране на доброволци и тяхната роля при овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.

В пловдивския район "Тракия" кметът Иван Тотев и районният му колега Костадин Димитров ще открият нова модерна детска площадка в Парка на репресираните.

Важен ден и за кмета на "Централен". Райна Петрова ще направи отчет за първата година от втория си мандат. Място - зала „Съединение“ на Историческия музей на Пловдив.

В централата на партия НИЕ ще дават пресконференция по актуални градски проблеми. Там ще бъдат Славчо Атанасов, секретарят на Национален Идеал за Единство Слави Георгиев и членът на националното ръководство на НИЕ Борислав Инчев.

В Асеновград медицински лица и родители ще дискутират по темата за Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка

Д-р Богдан Червенков – акушер- гинеколог ще бъде ментор на организираната дискусия от 17.00 в Градска библиотека. В разговора ще участват експерти от общинска администрация, гинеколози от Асеновград, общопрактикуващи лекари, социални организации и общински съветници.

Статистиката е тъжна. Всеки ден у нас от рак на маточната шийка умира по една българка, диагностицират се три нови случая на заболяването.

Благотворителен търг на пловдивските художници набира средства за Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”

Пресконференцията за благотворителната кампания е днес. Със средствата от благотворителния търг на свои картини 25 художници ще събират средства за оборудване и обновяване на операционна зала в Клиниката по детска хирургия.

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи празнична вечерня от 18 ч. в храм „Св.Николай” в Стария град, а утре сутрин архиерейска света литургия в катедралния храм ”Успение Богородично”. Освен тези богослужения по повод празника на св. Николай Мирликийски Чудотворец, владиката отменя всички тържества, приеми и поздравления, свързани с отбелязването на Никулден заради продължаващия четиридесетдневен траур за кончината на патриарх Максим.