Зелен подарък на Бургас правят млади червенокръстци за Никулден

Мисия Бургас

05-12-2012, 12:11

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Доброволците ще посадят иглолистни дръвчета в Борисовата градина

Младежите от бургаския БЧК ще направят символичен зелен подарък на града за Международния ден на доброволеца и празника на Бургас - Никулден, съобщиха оттам.

Утре от 14 ч. в Борисовата градина доброволците ще посадят две иглолистни дръвчета, закупени със средства кампанията "Оцвети листо, посади дърво".

Кампанията беше проведена през октомври. Тогава всеки, разхождащ се из Морската градина, бургазлия можеше да посрещне цветно есента като оцвети изсъхнало листо и се усмихне на есенното слънце.

Доброволците съвместно с помощта на община Бургас и със съдействието на зам.-кмета Атанаска Николова и началник на отдел ”Озеленяване” Светлана Танева реализираха идеята на младите еколози и тя се превърна в една мащабна кампания.

Засаждането на дръвчетата също ще се проведе с помощта на община Бургас. На място ще бъдат изкопани две големи дупки, готови да приемат бъдещото поколение дръвчета.

Съвместната работа на БМЧК и община Бургас е добър пример за това, че гласът на младежите се чува и има силата да променя за добро са категорични от червенокръстката организация.