Екарисажът се приведе в ред

Мисия Пловдив

05-12-2012, 12:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

183 обекта провериха експерти на РИОСВ, издадоха 161 предписания за отстраняване на нарушения

Над 200 проверки на 183 обекта са извършили експертите на РИОСВ-Пловдив през месец ноември. 161 предписания са издадени за отстраняване на констатираните нарушения. Издадени са 8 акта, 7 наказателни постановления на обща стойност 18 700 лева, наложени са и три  санкции – една еднократна в размер на 1 439 лв и две текущи месечни санкции в общ размер 5 252, 84 лв на месец.   

Пет от съставените актове са за неизпълнени предписания, дадени при предишни проверки. Наказателните постановления са издадени предимно за неизпълнени предписания за почистване на нерегламентирани замърсявания, за изпускане на отпадъчни води в нарушение на емисионните норми, за заустване на отпадъчни води без разрешително, за непровеждане на собствени периодични измервания на емисиите на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух и др.

В резултат на контролната дейност през месеца е преустановено запрашаването на атмосферния въздух от "Агрипланет” ЕООД, с. Шишманци след изпълнение на предписание да се преустанови дейността до монтиране на пречиствателни съоръжения към мобилните сушилни на дружеството. Изпълнено е и предписанието за почистване на площадката на "Екарисаж Пловдив” АД, демонтирани са и мазутни баки, доскоро източник на неприятни миризми. Млекопреработвателното предприятие на ЕТ "Бонитрекс – Наско Бончев” край асеновградското село Долнослав също е изпълнило предписание да обзаведе обекта с пречиствателна станция за биологично пречистване на отпадъчните води, за да прекрати замърсяването на р. Сушица. Предстои въвеждането на станцията в редовна експлоатация с акт 16.