След палежите бързо опасват Созопол с камери

Мисия Бургас

05-12-2012, 13:02

Снимка:

община Созопол

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Влагат 120 бона в 7 рискови зони, Вятърната мелница - възстановена до лятото

Камери ще опашат Созопол в 7 рискови зони в най-скоро време за по-голям контрол след двата случая на палежи от последните месеци.

"Имаме готов проект за видеонаблюдение, който предвижда камери в целия град, но заради форсмажорната ситуация от последния пожар, в който загинаха трима души, предлагаме да изградим много бързо само тази част от системата, която да обхване рисковите зони”, каза кметът Панайот Рейзи.

Той увери, че изграждането й ще бъде факт още в началото на 2013-а. Оборудването е на стойност 120 хил. лв. Модерната система има превантивна функция и ще гарантира сигурността на местните. 

Както Burgasutre писа в нощта срещу 16-и номеври къща пламна в Стария град, като отне живота на трима. В началото на миналия месец пък заведение на централния плаж до един от символите Вятърната мелница изгоря. 

"Вятърната мелница е един от символите на града, затова ще направим всичко възможно да я възстановим до началото на летния сезон", допълни Рейзи.  Най- вероятно след пълното й възтановяване в автентичния й вид, Мелницата отново ще заработи като ресторант.