Второкурсник от Медицинския университет е "Студент на годината”

Мисия Пловдив

05-12-2012, 13:38

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ежегодният конкурс е под патронажа на министъра на образованието

Второкурсникът Васил Тосков от Медицински университет - Пловдив е „Студент на годината – 2012“.

Ежегодният конкурс на Националното Представителство на студентските съвети е под патронажа на министъра на образованието професор Сергей Игнатов.

Надпреварата има за цел да отличи най-успешните студенти във всяка област на образованието, които са показали завидни знания и успехи в своите области.

Васил Тосков е „отличен” студент не само с отличния си успех от следването, но и с активното си участие в международни и национални обучения, семинари и медицински академии, посочват от университета.

През изминалата година е автор е на три научни презентации: „Забравеното изкуство на човешката дисекция в Александрия и неговите постижения в контекста на древногръцките традиции” от конкурса „Наука и младост”, „Пациентоцентричният модел във взаимоотношенията лекар-пациент и проблеми в неговото осъществяване” от студентска конференция „Mens Agitat Molem” (2012), „Ракът – перфектната еволюция” от конференция „Защита на научни обзори” към Катедра по биология, МУ-Пловдив. Статиите са включени в сборници с научни съобщения. Има публикация в официалното списание на Европейската асоциация на студентите по медицина, където участва като коректор. Развива практическите си умения в областта на клиничната медицина чрез участие в летните училища на Университета в Антверп (Белгия), Университета в Манчестър (Обединеното кралство). Участник в редица конференции по спешна медицина, сред които „Траума 2012”, организирана от Imperial College School of Medicine.