Трактора "с болки и страдания", не иска в ареста

Крими

05-12-2012, 14:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Продължава делото "Октопод" с разпит на свидетели

Защитата на Алексей Петров поиска промяна на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в "подписка".

На днешното заседание по делото aдвокатът на Петров – Васил Василев посочи, че клиентът му е в ареста повече от 6 месеца, а предстоят поне още 4 месеца заседания по делото, докато бъдат разпитани всички свидетели.
Алексей Петров беше задържан с мотива, че е подбуждал да лъжесвидетелстват свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, каза Василев.

Той посочи, че е налице паралелен процес в рамките на процеса "Октопод". Относно този мотив той посочи, че до сега няма данни прокуратурата да работи по случая.

"Алексей Петров има здравословен проблем, който при условия на задържане под стража му причинява болки и страдания. Нито в ареста, нито в здравното заведение, където той е настанен, той може да поддържа адекватен режим. Това е изтезание по европейските конвенции", каза още Василев.

Адвокат Ина Лулчева пък посочи, че Петров все още е в ареста, защото се търсят всички възможни средства той да бъде злепоставен.
Подсъдими по делото са Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

Обвиненията са за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх, сключва сделки или извлича облаги.