Площадка-мечта за децата в Тракия (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

05-12-2012, 11:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Хлапета окупират люлките, пързалките и фитнес уредите в Парка на репресираните

Модерна детска площадка ще радва малчуганите в Парка на репресираните в Тракия. Минути след като градоначалника Иван Тотев и районния кмет Костадин Димитров прерязаха лентата тя вече беше окупирана от ученици от близкото СОУ "Черноризец Храбър".

През последните години в града се откриваха много детски площадки. За съжаление голяма част от тях набързо бяха потрошени. Затова при изграждането на нови детски кътове вече залагаме много на това те да бъдат устойчиви, заяви кметът Иван Тотев. Той посочи, че площадката в Парка на репресираните към момента е най-голямата от този вид в целия град. Тя отговаря на всички европейски изисквания, което е струвало около  60-70 хиляди лв. Ние сме заложили дълъг гаранционен срок и вярваме, че мястото ще остане функционално поне още 5 години, посочи още той.

Площадката е готова от 10 дни и вече се ползва изключително активно от децата, заяви от своя страна районният кмет Костадин Димитров. Децата много обичат да се качват по 7-8 едновременно на голямата люлка. Затова сме направили нея и всички останали съоръжения изключително здрави. За да се предотвратят инциденти сме застлали района и с настилка от борови кори. Поддръжката е елементарна - тя трябва само да се заравнява, за да гарантира меко приземяване на малчуганите, изтъкна още Димитров.