Глобих снегопочистващите фирми и се стреснаха, доволна е Фандъкова

Мисия София

05-12-2012, 16:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Всички са на линия за предстоящ снеговалеж

Снегорините са в 24-часова готовност, но в момента няма нужда от тях, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която поздрави доброволците към общината по повод Международния ден на доброволчеството.

"Сутринта, при започването на снеговалежа, излязоха 116 дежурни машини. Разпоредена беше частична обработка на местата, в които имаше опасност от частично заледяване. Обработките бяха изпълнени.

Организацията е ясна, всички са на линия, има дежурни. При първия снеговалеж, започват инспекторите и служителите на фирмите да преценяват на кои места трябва да се извърши обработката. Целта днес беше да не се получи заледяване", добави кметът.

"Държим добра координация с Центъра за градска мобилност за потенциални проблеми. Фирмите реагираха своевременно. Минах в няколко района, видях, че се чистят спирки – нещо, за което бяха санкционирани много сериозно почти всички фирми при първия снеговалеж. Вчерашната санкция, която наложих, даде резултат в днешния ден работниците да се мобилизират", каза Фандъкова.

Кметицата обяви още, че всички граждани, собственици и ползватели на сгради, трябва да знаят, че имат задължение за почистването на тротоарите, прилежащи към техните сгради.