Критиката поряза "Хобит: Неочаквано пътешествие"

Пловдив Лайф

05-12-2012, 16:37

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лентата била мудна и прекалено задълбава в детайлите, твърдят кино експерти

Първите отзиви на критиката не са особено ласкави за дългоочаквания филм на Питър Джаксън "Хобит: Неочаквано пътешествие".

Някои от специалистите определят лентата като мудна и вторачена в детайлите, а други са разочаровани от новия начин на заснемането й в 3D формат, предава БТВ.

Режисьорът Питър Джаксън работи цяло десетилетие над проекта, докато "Неочаквано пътешествие", първата част от филмовата трилогия по романа на Дж.Р.Р.Толкин "Хобитът" видя бял свят.

Световната премиера на блокбастъра е предвидена за следващата седмица и според предварителни данни тя трябва да донесе приходи от 137 милиона щатски долара в първия уикенд след прожекциите й в Северна Америка. Джаксън направи от трилогията си "Властелинът на пръстените" от 2001 до 2003 година световен бокс-офис хит с постъпления от 3 милиарда долара.

Но с времетраене от 3 часа и 9 минути първият филм от "Хобитът" със сигурност ще се окаже прекалено дълъг за вкуса на критици и публика, сочат първите публикации. пише, че Феновете на книгата несъмнено ще харесат филма, който е "епично амбициозен и визуално изобретателен, но на който му липсва увлекателността и тръпката от "Властелинът на пръстените", пише TheWrap.com.

"Варайъти" от своя страна критикува Джаксън за това, че е добавил "митологично натоварен и тежък пролог с компютърни ефекти, който излиза извън оригиналния разказ на Толкин".