Пишем ли, пишем SMS-и...

Животът

05-12-2012, 20:34

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Изпращаме по 50 SMS-а на седмица

Двадесет години след изпращането на първото текстово съобщение изследователите изчислили, че изпращаме средно по 50 SMS-а на седмица.

Около 90% от младите на възраст между 16 и 24 г. общуват със своите приятели и роднини, пишейки съобщения. Популярността на телефонните разговори намалява все повече – 67 на сто от анкетираните признават, че по-често пишат SMS, а по-рядко звънят по телефона.

Първият SMS бил изпратен на 3-ти декември 1992 г., а днес изпращаме по 50 съобщения всяка седмица. Миналата година били изпратени пет пъти повече съобщения в сравнение с преди пет години, сочи маркетинговото проучване.

Момичетата изпращат повече текстови съобщения от момчетата, като дори и малките деца вече са свикнали да изпращат от телефоните си. Според експерти алтернативните начини за комуникация като Скайп и социалните мрежи застрашават да се превърнат в предпочитан и по-евтин начин за общуване. Но дали с телефон или през компютърът едно е сигурно – хората все по-рядко комуникират помежду си в пряк диалог.