И Емануил Йорданов напуска СДС

Политика

05-12-2012, 20:43

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В криза ли е партията?

Емануил Йорданов е подал заявление за напускане на СДС, съобщи самият той пред Дарик.

В писмото до синята организация в столичния район "Лозенец" той не е посочил мотиви, защото те били ясни - "всичко онова, за което е работил толкова години, вече го няма, СДС вече не съществува". По думите му най-лесният начин за ликвидиране на СДС е тласкането му към ГЕРБ с надеждата да стане коалиционен партньор на Бойко Борисов. "За съжаление на 7-ми декември вместо рожден ден ще празнуваме закриването на партията", допълни бившият вътрешен министър.

Преди седмица Националният съвет на десницата отстрани депутатите Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков, защото не подкрепиха номинацията на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, издигната от СДС, след което заваляха оставките в синята партия. Веднага след решението за отстраняването на депутатите от партията се оттегли и евродепутатът и бивш неин лидер Надежда Нейнски. Вчера депутатът Цветан Костов също напусна партията заради нейния "комунистически тип", както сам той я нарече. По-късно във вторник стана ясно, че и кметът на Свищов се оттегля от синята партия.

Емануил Йорданов беше кандидат за вицепрезидент в двойка с Румен Христов, които получиха 65 761 гласа или 1,95%. От 1999 до 2001 е министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"