Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

05-12-2012, 20:54

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 6 декември

Царево/Созопол
Премиерът Бойко Борисов ще посети Царево и Созопол.

Раковски
Президентът Росен Плевнелиев ще посети град Раковски.

София
В 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

В 9.00 часа министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще дари риба на хора в неравностойно положение по случай празника Никулден. Събитието ще се проведе в кухнята на фондация „Конкордия“, Социален и младежки център „Св. Константин”, ул. „Павлина Унуфриева“ 4.
В 10:00 часа министърът ще открие дискусия на тема стимули и среда за намиране на решения срещу разхищаването на храна „Пътят на храната” в х-л „Кемпински”, зала София 1.

От 9.00 часа в хотел “Шератон” в София ще се проведе конференцията “Бизнес с кауза”.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 09.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов за убийството на Стоян Балтов.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия полицай Йордан Костов, заподозрян за поддържане на връзка с групата на „Наглите”.

От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Владимир Бошнаков.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

От 10.00 часа в Големия Колегиум на Министерство на земеделието и храните ще бъде представен Българо-швейцарски проект: „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони”.

От 10.00 часа в Заседателната зала на Българска стопанска камара ще се проведе кръгла маса на тема „Гражданското общество за усъвършенстване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки”.

От 10.30 часа в заседателната зала на МВР заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще направи презентация на тема „Полицията и реформата на наказателния процес: тенденции, проблеми, резултати“.

От 11.00 часа в аулата на СБАЛ по Онкология министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще даде начало на изпълнението на проект „Разширяване на лъчетерапевтичен комплекс в Клиника по лъчелечение на СБАЛ по Онкология - ЕАД, гр. София”.

От 11.00 часа, в Зала Триадица 1 на Гранд Хотел София, на адрес София, ул. „Гурко 1” Българската търговско-промишлена палата официално ще представи своята нова безплатна услуга – предоставяне на консултации, изготвени от най-добрите и изявени специалисти.

От 11.00 ч. в зала 610 на Централно управление на НАП ще бъде представена единната сметка за плащане на данъци и осигурителни вноски, която влиза в сила от 1 януари 2013 г.

В 11.00 часа в Министерството на външните работи министър Николай Младенов и Александър Пейович, държавен секретар в Министерство на външните работи и европейската интеграция и главен преговарящ на Черна гора ще дадат съвместна пресконференция.

От 11.00 часа в “Витоша – Парк хотел” на ул. Росарио 1 в Студентски град председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева ще се срещне със студенти.

В 11.00 часа Инициативният комитет „Беля НЕ" ще внесе в Централната избирателна комисия подписка, с която се регистрира като застъпник на алтернативната позиция в националния референдум на 27 януари 2013 г.

От 12.00 часа в зала „Универсиада“ заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще награди спортисти на Спортен клуб „Левски“.

От 13.00 часа в зала 200 на Института по физика на твърдото тяло ще се състои заседание на Колегиума.

От 16.00 часа в зала 101 на Министерството на външните работи на Република България посланик Александър Андрия Пейович, Държавен секретар по Европейска интеграция в МВнР на Черна гора и Главен преговарящ в преговорите за присъединяване на Черна гора към Европейския съюз, ще изнесе публична лекция на тема „Черна гора – поемане по пътя преговорите”.

От 17.00 часа в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще бъде представена книгата „Повест за Исак Паси. Vita activa”.

От 18:00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата на бул. „Ал. Стамболийски” №17 ще се състои за шести път „Поетичен Никулден ‘2012”, който се организира в рамките на Софийския международен панаир на книгата - 2012.

т 19.00 часа в 65-та Аула на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе лекция по Лавинна безопасност.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА Федерацията за приятелство с Русия и народите от ОНД, Фондация „Славяни” и Федералната агенция за работа с общността на независимите държави, съотечественици, живеещи в чужбина и за международно хуманитарно сътрудничество /РОССОТРУДНИЧЕСТВО организират кръгла маса на тема: „Отношенията на България с Русия и другите страни от ОНД в европейския контекст”.

От 12.00 часа в София прес Българска медицинска хомеопатична организация (БМХО) ще даде пресконференция на тема: Клиничните хомеопати не са против ваксините. Хомеопатията е един успешен и полезен лечебен метод в ръцете на обучени лекари.

От 13.00 часа в София прес ще се състои пресконференция на тема „Могат ли и как да се предсказват земетресенията. Предстоящи земетресения в Италия”.

От 10.00 часа в дирекцията на ДМБЦ-София ще се състои пресконференция пресконференция по повод премиерата на мюзикъла „Аладин”.

Бургас
В Бургас ще се проведе среща-семинар на партньорите по проект „Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма/CHARTS/“, финансиран по Оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC.

Варна
От 10.30 ч. в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил”, ул. „27-ми юли” № 9, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, наместник-председател на Светия Синод и наместник на овдовелия Софийски епархийски престол и кметът на Варна Кирил Йорданов официално ще подпишат Споразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община Варна.

В 17.30 часа на площад „Независимост” ще бъдат запалени светлините на Коледната елха.

Фотоизложба „Гигантски риби по река Дунав” показва Военноморският музей във Варна за Никулден.

Видин
От 11,00 часа в Конферентен център на Областна администрация-Видин областният управител на област Видин ще награди победителите, в обявения областен конкурс за компютърна рисунка на деца от 2 до 8 клас на тема “Аз съм в Европа”.

В 12.00 часа във фоайето на Румънския културен център – Видин ще бъде открита изложба на тема „Рибата - поминък и култура“.

Стара Загора
От 10.00 часа в зала 1 на община Стара Загора ще се проведе обществено представяне и обсъждане на Стратегия за развитие на ученето през целия живот в общината (2013 - 2020 година).

От 16.30 часа на главната улица пред община Стара Загора ще бъде сготвен 70-килограмов сом с дължина 2 метра.

В 17.30 часа на алеята между сградата на общината и Парк „Пети октомври” в Стара Загора ще бъде открит австрийски коледен базар.

Русе
В 11:00 ч. пред клуба на пенсионера в центъра на село Бистренци общинското ръководство на ГЕРБ в Бяла организира празненство по повод Никулден.

Плевен
От 11 часа ще се проведе среща със строителите на Панорама "Плевенска епопея”.

Пазарджик
От 11.00 часа в библиотека “Н. Фурнаджиев” в Пазарджик бъде представен проектът„Виртуална трудова борса за хора с увреждания”.