Лили Павлова за ЧРД почва пътен възел "Карнобат"

Новините

06-12-2012, 13:31

Снимка:

МРРБ

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Премиерът я подкрепи и си пожела по-малко жертви на пътя

Предсрочно започват дейностите по изграждането на пътен възел "Карнобат", който е част от автомагистрала "Тракия" и по първоначални данни трябваше да започне да се изгражда в началото на 2013 г.

Това обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която заедно с министър-председателя Бойко Борисов откриха ремонтирания и разширен път Бургас - Малко Търново. Отсечката не е стягана от 1972 година, когато там са били направени частични ремонти.

"Важно да оправим пътищата в планинските райони и бургаски регион, защото по тях стават много катастрофи и има жертви. Дано Господ ни чуе и да няма повече такива инциденти на пътя. За нас беше много важно да пуснем този път, по който минават хиляди, и пътният възел до Корнобат, най-вече по тази причина - да няма жертви", каза по време на откриването премиерът Борисов.

Лиляна Павлова, която днес е рожденичка, официално пое ангажимент другата важна отсечка Царево - Ахтопол, да бъде готова за пускане до Коледа.

В момента министър-председателят, заедно с министър Павлова присъстват на официалното откриване на новия Исторически музей в Царево, където са положени последните и най-големи находки от редки сребърни монети, открити в края на лятото в Синеморец.

След това те ще продължат обиколката си в региона със Созопол.