Пловдивчани скочиха срещу Лора, Криско и 100 Кила

Мисия Пловдив

06-12-2012, 14:03

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Недоволни излязоха с декларация, проявата компрометирала каузата „Пловдив-Европейска столица на културата“

Фейсбук отново се превърна в арена на гражданско недоволство.

Повод за това стана концертът, който Община Пловдив организира съвместно с фондация "Пловдив 2019" по повод 8 декември. На сцената пред общината като подарък за пловдивските студенти ще излязат Лора Караджова, Криско и рапърът Сто Кила.

Ето и декларацията, с коята граждани и общественици се обявиха твърдо против проявата.

ОТКРИТО ПИСМО

ДО: КМЕТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

ДО: РЪКОВОДСТВОТО НА ФОНДАЦИЯ „ПЛОВДИВ 2019“

С настоящето ние, пловдивски граждани, общественици, учени и хора на изкуството, подкрепящи кандидатурата на Пловдив за Европейска културна столица 2019,

УБЕДЕНИ, че градът ни има потенциала и заслужава да бъде определен за Европейска столица на културата 2019;

РЕШЕНИ според силите си да допринесем за развитието на културата в града;

И ОБЕЗПОКОЕНИ от информациите за подготвяния осмодекемврийски концерт с изпълнители с репертоар, нямащ нищо общо с елементарни естетически изисквания и критерии

СЕ ОБЯВЯВАМЕ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ

ОРГАНИЗИРАНЕТО И ФИНАНСИРАНЕТО ОТ ОБЩИНА И ОБЩИНСКА ФОНДАЦИЯ на концерт за 8 декември (с изпълнители Криско,100 кила и Лора)

Изпълнители, чийто репертоар е съставен от песни с примитивни, скандални, отвратително пошли текстове, нямат място в прояви, организирани от Общината и нейни структури, още по-малко свързани с подготовката на кандидатурата на града за европейска солица на културата.

Пловдив – културна столица 2019 – не е кауза само на Общината или на Фондацията „Пловдив 2019“ ! Това е преди всичко кауза на ПЛОВДИВЧАНИ, на тези стотици хиляди, които са наистина граждани на Пловдив. Недопустимо е тя да бъде дискредитирана, опорочавана, омърсявана и поставяна под заплаха.

Обезпокоени сме, че може би става дума не просто и не само за проява на лош вкус. Но още и за ниско ниво на политическа и гражданска култура.

УВЕРЕНИ СМЕ, ЧЕ ГЛАСЪТ НИ ЩЕ БЪДЕ ЧУТ!