Дайте ми самоличността на атентатора, ще ви кажа схемата, рече Бойко

Крими

06-12-2012, 14:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Премиерът със забележки към евроатлантическите служби за разследването на терористичния акт

Цялата схема на атентата на бургаското летище ще може да бъде разкрита, след като стане ясна самоличността на атентатора.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Царево, където заедно с рожденичката Лиляна Павлова откриха новия исторически музей.

"Разследването върви така, че знаем кои хора са идвали в България, къде са пребивавали, с кого са свързани и връзките им с този, който се е самоубил, да не кажа - убит или по техническа грешка. За да можем да кажем нещо повече от това, трябва да се установи самоличността на взривилия се, трябва да се знае кое е този човек. Това казах и на президента Обама, че към службите от атлантическата общност имам големи забележки", заяви Борисов. 

Според премиера не можело при наличието на трите ключови улики - пръстов отпечатък, ДНК - профил и главата на атентатора, за каквите всеки следовател може да мечтае, все още да не е ясна самоличността на мъжа, който вдигна във въздуха рейса с израелските туристи на 18 юли.

Според данни от премиера атентаторът и неговите помощници са идвали у нас с реалните си имена, след което на наша територия с фалшива самоличност са наемали апартаменти, хотели и коли, и след това са напускали страната отново с истинската си самоличност.