Ще прекратят ли договора със "Софийска вода"?

Мисия София

06-12-2012, 15:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ако бъде прекратен, софиянци ще плащат милиони, дори милиарди, каза кметицата.

Ако концесионният договор между Столична община и акционерното дружество "Софийска вода" бъде прекратен, то това не трябва да е за сметка на софиянци, коментира кметът Йорданка Фандъкова след края на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

 

По думите й – ако договорът бъде прекратен просто така, софиянци ще плащат милиони, дори милиарди левове.

"За мен най-важното е жителите на столицата да не бъдат ощетени, защото в противен случай излиза, че някой иска да даде на "Софийска вода" много пари, отбеляза тя.

Фандъкова добави, че трябва да има строг контрол върху разходите на дружеството, като те трябва да бъдат прозрачни и ясни.

 

"Докато дружеството изпълнява договора трябва и да инвестира, както с подмяната на водопроводите, така и с изграждането на канализация", каза тя.

"Не бих си позволила да коментирам целия договор, защото си има работна група с много опитни юристи, които да представят необходимите мерки", обяви столичният кмет.

 

По-рано днес обсъждането на доклада за продължаване на действията на работната група, която разглежда концесионния договор между общината и акционерното дружество, предизвика спор между зам.-председателя на СОС Николай Стойнев и съветници от БСП. Обидени от обвинението в популизъм, отправено от Стойнев, общинските съветници от левицата напуснаха заседанието.