Рецепта Шаран за Никулден

Мисия Пловдив

06-12-2012, 15:51

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пригответе прекрасна вечеря за любимите хора

Никулден е. Време е да помислим за трапезата и за доброто посрещане на гостите. Предлагаме ви една изпитана рецепта наречена Шаран за Никулден.

Продукти:

1 голям шаран

100 мл олио

125 г ориз

4 глави кромид лук

400 мл топла вода

смлян черен пипер

червен пипер

сол

Приготвяне:

• Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, измива се хубаво в студена вода.

• След което се подсушава и се посолява отвън и отвътре.

• Намазва се с олио и се оставя да престои малко.

• В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото.

• Прибавя се оризът и се запържва отново.

• Сместа се разбърква и се добавят подправките.

• Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата.

• Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът.

• Фурната се загрява на 180-200 С.

• Шаранът за Никулден се пече 30 минути.

Добър апетит и прекрасна вечер с любимите хора!