Gravity Co. представят нов албум с концерт на 13 декември

БГ Музика

06-12-2012, 16:18

Снимка:

Gravity Co.

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Феновете ще могат да купят "Lost Satellite" в CD формат и на винил

13 декември е щастлива и важна дата за Gravity Co., а със сигурност и феновете на бандата ще бъдат повече от доволни.

На фаталната дата ще се състои премиерата на дългоочквания нов албум на бандата в Mixtape5. Той е четвърти по ред в дискографията им и включва 10 съвсем нови композици. Заглавие на продукта дава единствения инструментал в него "Lost Satellite".

Музиката е изцяло дело на китариста Иво Чалъков, а за звуковия дизайн се е погрижил клавиристът и основател на Gravity Co. Петър Съмналиев. Всички текстове са написани от Борис Чеширков, с когото групата работи повече от 6 години. Интересен факт е, че освен завърналият се през 2010 г. оригинален певец на групата Явор Захариев, за първи път в "Lost Satellite" има парчета, в които ролята на водещ вокалист е поета от Иво Чалъков и Борис Чеширков.

Албумът е мастериран в лондонското студио The Exchange Mastering , от Майк Марш, работещ  с някои от най-големите имена на световната музикална сцена , сред които Massive Attack, Depeche Mode, The Prodigy, Chemical Brothers и др.

Датата 13-ти декември е много специална за бандата. Точно на нея се навършват 10 години от издаването на супер успешния дебютен диск "U".

Kонцертът в Mixtape5 ще бъде разделен на две части. В първата феновете ще могат да чуят целия нов албум, а във втората Gravity Co. ще изсвирят всички свои сингли и най-силните си лайв парчета. На място ще може да бъде закупен "Lost Satellite" в CD формат и на винил. Клубът отваря врати в 20:30. Специален диджвйски съпорт на събитието ще окажат Strange Affection и Ginger Head.

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на www.ticketplus.bg.