За Никулден хиляди порции риба в Пловдив

Мисия Пловдив

06-12-2012, 18:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След празничните служби ритуалната храна бе осветена от свещеници и наречена за здраве и добруване на целия български народ

Над 1500 порции риба и рибен курбан бяха раздадени на празника на Свети Николай Чудотворец в храмовете в Пловдив по инициатива на народните представители от ГЕРБ и районните партийни структури. След празничните служби ритуалната храна бе осветена от свещеници и наречена за здраве и добруване на целия български народ.

В район "Северен“ в храма "Свети Иван Рилски“ на всеки голям християнски празник членовете на организацията с ръководител народния представител Стефан Дедев съвместно с  кмета на "Северен“ инж. Ральо Ралев организират курбани за миряните от района. Традицията бе спазена и на Никулден.

В "Западен“ празникът бе отбелязан в черквите в кварталите "Христо Смирненски“ и "Прослав“ – "Свети Климент Охридски“ и "Свети Атанасий“.

В "Централен“ празникът бе почетен пред храмовете "Света Петка“ и "Свети Спас“. На службата и освещаването присъства и районният кмет г-жа Райна Петрова.

Структурата в район "Южен“ раздаде курбан в храма "Света Троица“. Инициативи за празника проведоха и организациите в районите "Тракия“ и "Източен“.

В единствения православен храм в район "Източен“ – "Свети Пророк Илия“, районният кмет Петър Петров подчерта пред стотиците жители колко важно е да пазим традициите, които са ни съхранили като народ през вековете.

Инициативите се проведоха съвместно с районите кметове и общинските съветници от ПП ГЕРБ.