Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

06-12-2012, 19:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 7 декември

София

В зала „Средец” в хотел „Шератон” премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще връчат договори по ОП „Конкурентоспособност”.
В 9.00 часа - ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание. От 11.00 часа ще се проведе парламентарният контрол.
От 9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу бившия председател на Административен съд - Бургас Атанас Вълков.
В 9.30 часа - кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети обновената зала в 55 СОУ „ Петко Каравелов” в район Студентски, ж.к „Дървеница”, ул. „Дъбница” 3.
В 10.00 часа - министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият изнесения пункт на Центъра за Спешна медицинска помощ - София в Студентски град.

От 10.00 часа - в пресклуба на БТА Федерацията за приятелство с Русия и народите от ОНД, Фондация „Славяни” и Федералната агенция за работа с общността на независимите държави, съотечественици, живеещи в чужбина и за международно хуманитарно сътрудничество /РОССОТРУДНИЧЕСТВО/ организират кръгла маса „Отношенията на България с Русия и другите страни от ОНД в европейския контекст” - втора част.
В 10.00 часа - в Информационното бюро на ЕП в България тържествено ще спусне тематичен банер във връзка с връчването на Нобеловата награда за мир на ЕС, на фасадата на сградата на ул. „Московска” 9.
От 10.00 часа - пред сградата на Министерски съвет доброволците от „България на гражданите" организират акция „ОфффЧарчета”.
В 10.00 часа - пред Административен съд-София Гражданско движение „ДНЕС” организира мълчаливо присъствие по време на второто съдебно заседание по заведения от движението иск срещу Наредбата за паркиране в София.
От 10.30 часа - в зала „Средец”, хотел „Шератон” Асоциация на индустриалния капитал в България и Министерство на финансите на Република България организират пресконференция под наслов: “Напредъкът на България в борбата със сивата икономика”. Пресконференцията ще започне в 12.30 часа.
В 11.00 часа - в залата за пресконференции на Градския съвет на БСП София - ул. „Леге” 10, ще се проведе извънредна пресконференция на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет.
От 11.00 часа - в Полския институт на ул. „Веслец” 12 в София ще се състои церемония по награждаване на победителя в конкурса „Дърво с корен 2012”
12.00 часа - Председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева ще се срещне с представители на браншовите организации на лесовъдите, горските предприемачи и дървопреработвателите.
От 12:30 часа - в парк-хотел „Москва” ще се състои коледно тържество за деца, лишени от родителски грижи под патронажа на министър Тотю Младенов.
От 13.00 часа - в комплекс „Есте” ще се проведе пресконференция на тема „Подобряване на условията на труд".
От 15.00 часа - в 18. СОУ „Уилям Гладстон” заместник-министър Милена Дамянова ще присъства на церемония по връчване на дарение на стойност 30 000 евро от правителството на Република Корея.
В 16.00 часа - в Централната избирателна комисия (ЦИК) ще бъде внесена подписка на ВМРО за регистриране на Инициативен комитет като застъпник на алтернативна позиция по време на предстоящата кампания, свързана с националния референдум.
От 18.00 часа - в Дом на културата „Средец", гр.София, ул. "Кракра" 2А ще се проведе благотворителен концерт за болните от муковисцидоза.
От 19.00 часа - в зала № 10 на НДК националното ръководство на СДС организира официално честване по случай 23-годишнината от създаването на Съюза на демократичните сили.
В 20.00 часа - в Мраморно фоайе на Националния дворец на културата Асоциация „Българска книга” ще връчи годишните награди „Бронзов лъв 2012”.

Троян
Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на посещение в Априлци и в Троянския манастир.

Своге
В МБАЛ Своге официално ще бъде открит център за скрининг и ранна диагностика на бронхообструктивните заболявания. На церемонията ще присъства зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
Бургас
От 15.00 ч. в заседателната зала на Община Бургас министър Делян Добрев ще участва на кръгла маса за безопасността на трафопостовете в жилищни сгради.
Варна
В 16.00 часа в Музея на възраждането във Варна ще бъдат наградени отличените участниците в конкурса „Народната памет разказва”
Пловдив
От 11.00 часа - в залата на местното Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий” в Раковски Областен информационен център – Пловдив ще представи отворени схеми на семинар „ДА създаваме заедно”.
От 11.00 часа - в залата на Драматичния театър в Пловдив ще се проведе тържествената промоция на випуск`2012 на Медицински факултет – Пловдив. На събитието ще присъства зам.-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова.
Благоевград
От 11.00 часа пред паметната плоча на Никола Вапцаров пред Драматичен театър “Н. Вапцаров” в Благоевград ще бъде отбелязана годишнината от рождението на поета.
Стара Загора
В Стара Загора ще бъде проведена готовността на пунктовете за зимна поддръжка. В 09.00 ч. Ще бъде проведен пункт за зимно поддържане на “ПИ ЕС АЙ” АД в база “Голеш”, а в 11.00 часа “Нелсен - чистота” ООД.
Видин
От 10.30 часа в Конферентния център на Областна администрация Видин ще се проведе съвместно мероприятие на Областен информационен център Видин, Европа Директно – Враца и Бюро по труда Видин. От 12.30 часа ще бъде представен регионален мониторинг на реализираните дейности по Европейски проект за изграждане на Национална мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот NELLII на РИО на МОМН – Видин. От 15,00 ще се състои дискусия на европейска тематика във формат “Световно кафене”, организирана от Младежки парламент Видин и РИО на МОМН - Видин
Казанлък
От 18.30 в Камерната зала на ДК,,Арсенал” ще се проведе презентация на кандидатите за членове на Младежки общински съвет.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще направи работно посещение в Италия.