Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

07-12-2012, 06:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Раздават награди „Златен Хипократ” на бъдещи лекари

Добро утро в петък! Днес времето според синоптиците ще е спокойно. Преди обяд облачността ще е значителна, но постепенно ще се разкъсва и намалява и към края на деня над по-голямата част от страната ще се изясни. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 1 и 6°, в Пловдив – около 4°.

В планините ще е студено с умерен северозападен вятър. Облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали слаб сняг. Максимална температура на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

Днес след шестгодишно обучение 110 дипломанти на Медицински факултет ще получат магистърските си дипломи за лекари. Тържествената промоция на випуск`2012 ще започне от 11.00 часа в залата на Драматичен театър - Пловдив.

Тазгодишните дипломанти са 62-ия пореден випуск, който поставя свой рекорд – за първи път четирима са пълни отличници. Те ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ”, която им дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност.

Възможностите за кандидатстване по схемите „Първа работа”, „Подкрепа за заетост”, „По-близо до работа”, „Ново начало – от образование към заетост“, „Отново на работа”, „На път“, „Старт в администрацията”  и „Ново работно място“ ще представят днес в Раковски експертите на Областен информационен център – Пловдив. Събитието ще започне със семинар под мотото „ДА създаваме заедно” в 11:00 в залата на местното Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Днес служтелите на пловдивското летище имат повод да почерпят, тъй като се отбелязва Международният ден на гражданската авиация. Пожелаваме им безаварийна работа и ясни небеса.