Мая мята тефтери с вересии, Бойко ѝ отвръща с купони, червени

Политика

07-12-2012, 12:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще ми говорите на Вие, ако искате да Ви уважавам, сопна й се премиерът

Лявата Мая Манолова и премиерът Бойко Борисов влязоха в словесна битка в Народното събрание за това кога хората са били по-бедни – дали сега, при увправлението на ГЕРБ, или преди, по времето на БСП.

За да илюстрира сегашната беднотия червената депутатка размаха в пленарната зала селски магазинерски тефтер, пален с вересии.

Така тя описа живота в едно кюстендилско село - "Живот на вересия, това е действителността на България днес. Политика на вересия, това е политиката на ГЕРБ", заяде се депутатката и продължи с нападките към премиера: "Хората днес пазаруват на вересия и лекарства. Тези тефтери са най-ярката илюстрация на беднотията".

"Тъжно е, че някъде по селата има тефтери за вересии. Това, че се повишават спестяванията, също е факт. Спестяванията в банките минават 33 млрд. лв. Има хора, на които им стигат и си слагат в банка парите", отвърна и премиерът и продължи:

"Аз пък си спомням управление на БСП, когато и купони имаше и нищо нямаше по магазините", сопна се той на Манолова.

"Ще ми говорите на Вие, ако искате да Ви уважавам и аз", обърна се язвително той към опозицията.

По думите му политиката на правителството в сферата на доходите е много успешна.

"От началото на мандата минималната работна заплата нараства последователно от 209 лв. на 310 лв. за 2013 г. Стремежът е нетният размер на минималната работна заплата да не е по-нисък от официалната линия на бедност", сложи точка на спора Бойко Борисов.