Живо коледно дръвче за жителите на Средец

Животът

07-12-2012, 12:42

Снимка:

община Средец

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Коледните светлини запалиха кмета на Общината инж. Иван Жабов, пет годишната Кристияна и спортната надежда Живко Кадънков

С празнична програма и много настроение започнаха тържествените дни преди Коледа в Средец. И тази година беше спазена традицията в града да се украсява живо коледно дърво.То е високо  6,5 метра и е от вида „черен бор”, дарено е от Държавно Горско Стопанство - Средец. От централата на местното горско са добавили към щедрия дар и три доглазки  елички. Дръвчетата красят входа на Общината и след празника ще бъдат засадени на централният площад в града.

Празникът на площад „ България” започна с раздаването на порции риба и рибен курбан в чест  на  Свети Николай Чудотворец. Ритуалната храна бе осветена от свещеник Недялко Радев и наречена за здраве и добруване на целия български народ. Рибеният  курбан е приготвен от Домашен социален патронаж .От ръководството на общината съобщиха, че от рибните ястия ще има за  всички социални домове в Средец.

Точно в  18 часа  бяха запалени Коледните светлини на града.Кмета инж.Иван Жабов пожела на присъстващи хубави и светли Коледни празници. Концерт с участието на детска вокална група даде старт на празничната Коледна програма. Празника достигна своята кулминация, когато от  шейна водена от две еленчета слезе Дядо Коледа придружен от Снежанка . Децата бяха изненадани и с пищна заря, която ознаменува началото на коледните празници.