Миро и Орлин Павлов пеят в най-новия нощен клуб на Бургас

Бургас Лайф

07-12-2012, 13:17

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Интериорът връща посетителите в далечната 1945 година

Още една нова перла със стар имидж отвори врати на Никулден в Бургас. Новият бар с ресторант на мястото на архитектурния паметник и люлка на нощния живот преди 20 години "Нептун" ще събира родни звезди и млади таланти на едно място.

Зала с 8-метрова височина, която се придържа на масивни колони, кристални полилеи, роял и закътани тераси, съчетани с авангардни орнаменти е част от интериора на новото заведение, което в типичен евростил ще предлага изискана кухня в ресторанта, бар за изчакване на поръчнака и пианобар за ценителите на качествена българска, руска, френска и италянска музика.

Сградата е проектирана от немски архитект преди повече от 70 години, когато също е била изпозвана за забавление от бургаската бохема, а после за вход към централния плаж на града. През 90-те години на миналия век пък "Нептун" беше най-голямата бургаската дискотека.

Софийско архитектурно студио е изготвило настоящия проект, по снимки на мястото от 1945 година и е възстановила елегатния имидж на сградата, която дълги години беше изоставена и порутена, но със съвременни нюанси.

Собствениците на заведението предвиждат успоредно с популярните гласове да привлекат нови и млади музикални таланти, които да предложат на клиентите повече от обичайните за този вид места стилове и настроение.