Бойко отсече: има ли кметове на ГЕРБ, има и по-бързо развитие

Политика

07-12-2012, 13:50

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Премиерът обясни на Коалиция за България: "Вие вземате, ние даваме"

България не подкрепя въвеждането на общ таван, настояваме за диференциран таван на средствата по кохезионните фондове, каза Бойко Борисов.

 

Изказването му бе в рамките на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от Коалиция за България Янаки Стоилов относно българската позиция по политиката на Европейския съюз за сближаване.


"Нямаме нито една спряна програма. България спазва стриктна финансова стабилност", похвали се Бойко.


Премиерът заяви, че се полагат огромни усилия. Той обясни разликата между икономическото развитие в Южна и Северна България така: "В Южна България хората избраха кметове от ГЕРБ и е нормално там по-бързо да се развиват регионите", заяви премиерът.

 

В отговор на Пенко Атанасов той нападна опонентите си от Коалиция за България: "Получава се така, че тези, които навремето са взели насила земите на хората, сега се явяват техни защитници".


Премиерът обясни, че със заповед от 29 април 2011 г. към министъра на земеделието е създадена работна група за изготвяне на проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. Законопроектът е съгласуван и предстои да бъде внесен в Министерски съвет. "На времето насилствено сте взели на хората земята за военни бази, сега искате ние да им я върнем. Получава се така, че тези, които навремето са взели насила земите на хората, сега се явяват техни защитници. В България в някои отношения често има абсурди в тази посока", коментира Борисов.


"През цялото управление на ГЕРБ разбираме, че сме виновни за всичко. Колко още мандата ще ви трябват да приемете този закон", каза Атанасов. Там, където имате интерес, нещата се случват бързо, Ей това ви е цялата политика. Идва Видов ден и там ще получите това, което сте заслужили”, каза още депутатът. Бойко Борисов хапливо отговори: "Трудно е това, което вие за една нощ сте прибрали на хората, сега с наредба да се върне. Аз не знам дали е възможно. Ако е възможно, ви обещавам да го направя. Ако ми кажете какви апетити имаме, с удоволствие ще ви отговоря за кое имаме апетити". Това изказването на Борисов беше аплодирано в зала.