Делото на Лазар Колев в съда през януари

Мисия Пловдив

07-12-2012, 14:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Колев е с наложено наказание "доживотен затвор без замяна” заради убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски

Пловдивският апелативен съд насрочи делото на Лазар Колев за 29 и 30 януари 2013 година. То ще бъде разгледано за втори път, след като беше върнато от Върховния касационен съд.

С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, на Лазар Колев бе наложено наказание "доживотен затвор без замяна”. Той е признат за виновен в това, че на 28 януари 2006 год., за да прикрие изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, е убил сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди по 100 000 лв. за всяка от пострадалите – общо 400 000 лв.

Сега предстои бъде проведено съдебно следствие за изслушване на петорна арбитражна комплексна експертиза, ще бъдат изискани писмени доказателства, прилагане на други наказателни дела, допускане до разпит на свидетели, преразпит на свидетеля Владимир Славов, двама свидетели при довеждане от защитата от подсъдимия, справки от мобилни оператори.