Брокерка и двама съучастници инсценират обир, пипнаха ги

Крими

07-12-2012, 16:00

Снимка:

МВР

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Взели парите на кандидат-купувачка на жилище

Служители от Пето РУП задържаха 34-годишна столичанка и двамата ѝ съучастници за инсцениран грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Брокерката подала сигнал през август, че тя и нейна клиентка са станали жертва на грабеж. Инцидентът се случил във входа на кооперацията, където тя живеела и ползвала апартамента си и като офис. Пред разследващите разказали, че били нападнати от двама маскирани младежи. Те им нанесли побой и задигнали от нея лични документи, мобилен телефон и 400 лева, а от другата жертва опитали да отнемат дамската чанта, но не успели и избягали. В хода на разследването се установило, че брокерката е организирала грабеж над своя клиентка, като за целта привлякла като съучастници софиянците 20-годишен софиянец, криминално проявен за същото престъпление и осъждан за наркотици, и 18-годишен младеж, осъждан за лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Пострадалата 45-годишна столичанка била кандидат-купувач на жилище, предлагано за продажба от фирмата на брокерката. Предишния ден по телефона си уредили среща с уговорката клиентката да предаде като капаро 10% от стойността на имота - 5000 евро. Отивайки на мястото на срещата, жените били нападнати от двамата маскирани младежи. След проведените оперативни действия тримата били задържани. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура и са им повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.198 от НК. На единия младеж е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, а брокерката и другия са с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева.