"Скъпи, студено ми е" срещу "Бебче, много е топло"

Животът

07-12-2012, 15:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Стане ли зима, кавгите между двойките се почват

Изследване показва, че двойките се карат повече в студеното време, като основната причина за раздорите е каква да е температурата в къщата.

Включването и изключването на отоплението е основната причина за повечето караници у дома през зимата, установило изследване на британската компания Censuswide. Над 50% от анкетираните двойки признали, че отоплението ще бъде основната причина за караниците тази зима.

Следват отварянето на прозореца, за да се проветри, намаляването на отоплението, за да се пестят пари, използването от партньора на всичката гореща вода и вземането на вана вместо на душ. Изследването сред 1020 души искало да установи и как хората планират да оцелеят в предстоящите дълги студени месеци. Завиването с одеяло на дивана, седенето с домашния любимец в скута и отмъкването на всички завивки от партньора, след като заспи, са популярни начини за задържане на топлината тази зима.

Жените се оплакват повече от мъжете от студеното време, като 96% заявили, че спирането на топлата вода може да се превърне в голяма причина за караници у дома през зимата. Студените крака са особен източник на безпокойство, като 30 на сто от дамите планират да купят на любимите си хора удобни чорапи за Коледа тази година.

Макар да не се оплакват толкова от студа, топлината е приоритет и за мъжете, като 32% заявили, че искат любимият им човек да им подари пуловер за Коледа. Сред най-популярните вълнени дрехи за коледен подарък са ръкавиците, шаловете и шапките.