Мъж измами столичанка с 16 бона

Крими

07-12-2012, 16:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Обещал ѝ, че ще намери купувач за скъпоструващо лекарство

Полицаи от Седмо РУП задържаха криминално проявен мъж, ощетил с почти 16 400 лева 46–годишна жена, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 5 декември пострадалата разказала в полицията, че на 24 октомври непознат мъж я заблудил с обещанието, че ще намери купувач за притежаваните от нея 10 опаковки скъпоструващо лекарство. Оказало се, че жената страда от сериозно заболяване, за лечението на което използвала въпросния медикамент, отпускан безвъзмездно от Здравната каса.

От известно време столичанката не вземала лекарството, тъй като имала и съпътстващо заболяване, за което препаратът бил противопоказен. Така в хладилника си събрала около 10 кутии, които решила да продаде.

В хода на работата било установено, че извършител на деянието е 31-годишен мъж от София, с крими регистрации и осъждан за хулиганство и нанасяне на телесна повреда. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на мъжа било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.