Забранено за целувки

Животът

07-12-2012, 17:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето в кои страни рискувате да отнесете глоба, показвайки любовта си на обществени места

Тези страни често са предпочитани за романтични пътешествия. На този фон още по-странно изглежда, че целувките на публични места в тях са забранени, пише Profit.bg.

И ако за туристи, арестувани за неморално поведение в Дубай сме чували, то присъствието на държави от Стария континент в списъка изглежда учудващо:

Обединените арабски емирства

Дубай, Абу Даби- във всички емирства любовните пориви на публични места са забранени и рискът за туристите са до десет дни затвор. В Дубай дори невинното докосване до бузата с устни се таксува със солена глоба. Наскоро украинска туристка в Аб уДаби пък стана поредната, изненадана от глоба от 1000 долара, за това, че не е сдържала поривите си.

Индонезия

Цялата строгост на емирските закони бледнее в сравнение със законодателството на тази населена предимно с мюсюлмани страна. На островната държава целувките са приравнени почти до порнография и се наказват с до 10 години затвор.

Мексико

Любвеобилните мексиканци също страдат от строгостта на местните закони. В някои щати на страната целувката на публично място и до ден-днешен се наказва с глоба. Истина е, че никой не спазва закона, но въпреки това той не е отменен и досега.

Великобритания

Дори в прогресивния, високоразвит Лондон и до днес има ограничения срещу целувките. На влюбените двойки им е забранено да проявяват чувствата си в градския транспорт. По едно време в метрото дори е съществувала зона без целувки, която имала за цел... да избегне струпванията на граждани в пиковите часове.

Франция

Дори в най-романтичната страна в света имат граници на целувките. На железопътните гари в страната целувките са забранени. Законът датира от началото на 20 в., когато романтичните раздели на гарата често водели до задържане на влаковете.