Номинираха бургаски мол за Сграда на годината

Мисия Бургас

08-12-2012, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мол Galleria Burgas е с две номинации в категориите "Търговски сгради” и “Зелени сгради”

Най-големият мол по южното Черноморие мол Galleria Burgas бе номиниран в две от категориите в престижния конкурс "Сграда на годината 2012". Търговския център ще се състезава за приз при търговските и еко сградите.

Той е сертифициран по световно признатата американска система за устойчиво строителство LEED. Високо ефективните технологии позволят  годишно да се спестяват около 220 тона емисии на CO2,  топлинния товар се намалява с до 50% в сравнение със стандартните сгради. Освен това зелената тераса с площ от 3,550 кв.м., която се намира на покрива също помага за изолацията. В него се помещават над 100 магазина като голяма част от тях са на световни брандове, като голяма част от тях се предлагат само в търговския център.

С многобройните си инициативи мол Galleria Burgas стана значим социален и културен център в града.

Конкурсът "Сграда на годината" се провежда за 11-та поредна година. Освен категориите ,, в който победителят се определя от експерти, има и "Награда на публиката". До 12 декември всеки може да подкрепи  новия бургаски мол като гласува на страницата на конкурса - http://www.buildingoftheyear.bg.