Властта на СПА за празниците

Най-доброто от печата

08-12-2012, 08:27

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Депутатите избраха минералния басейн във Велинград пред пистите на Пампорово

Властта избра да релаксира със СПА процедури пред карането на ски в зимните курорти в почивните дни по празниците. За първи път депутатите ще щурмуват Велинград вместо Пампорово около Коледа и Нова година. Вместо на отрупаните със сняг писти, те са предпочели да прекарат свободното си време в сауната и басейна с минерална вода в лечебновъзстановителната база на парламента в 25-хилядния курортен град. Две седмици преди Рождество Христово в ремонтираната наскоро из основи станция вече няма свободни места. Пълно е, заяви пред „Монитор” главният секретар на Народното събрание Иван Славчов.

 

Досега ежегодно в НС се изготвяше списък с желаещите да посрещнат празниците в база „Орлица” на Министерския съвет в Пампорово и след това се пращаше на „Дондуков”1. Тази година обаче депутатите и парламентарните чиновници били инструктирани сами да си правят резервации в станцията, ако желаят. Оказа се, че в дните от 30 декември до 2 януари тя също е заета до дупка.

 

Освен модерния интериор, новите фитнес уреди и подменената дограма в почивната база на НС във Велинград, причина депутатите да я предпочетат пред тази на МС са и по-ниските цени. Цените не са променяни след ремонта, какъвто не беше правен от 30 г. насам, обясни Славчов. Докато нощувката в Пампорово излиза 55 лв. за легло и 65 лв. за двойна стая, а новогодишният куверт е 70 лв. във Велинград двойната стая е едва 48 лв., а цял апартамент може да се наеме само за 80 лв. Цените за депутатите пък са наполовина. Базата, която е разположена край борова гора, е отворена за външни лица, но приоритетно резервации се правят за народните избраниците и служителите в НС, така че всеки може да отдъхне там, ако има свободни места, подчерта Славчов. По думите му преотстъпената през 2011-а от МС на парламента станция в Банско няма да функционира тази година, тъй като ремонтът в нея е замразен. През април кметът Георги Икономов издал заповед за изготвянето на подробен устройствен план.

 

Сред първите, които оцениха ремонта на базата във Велинград покрай коледните и новогодишни празници през 2011-а, бе шефката на НС Цецка Цачева. В дните преди настъпването на 2012 г. там се озоваха и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, червеният законотворец Михаил Миков и колегата им от ДПС Четин Казак. Според Велчев  обстановката е станала далеч по-уютна,  което е разбираемо при положение, че преди освежаването на станцията прозорците се затваряли с райбери, а леглата били досущ като войнишки.

 

Зам.-шефката на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова е от депутатите, които са решили твърдо да се поглезят със СПА процедури по време на празниците. „Имам нужда от хубава почивка, защото годината не беше никак добра за мен”, призна депутатката от ГЕРБ и припомни, че съвсем наскоро преживя и тежка автомобилна катастрофа. За разлика от мнозина свои колеги, които са избрали Велинград сред местата за отдих, тя ще отиде в хотел в Родопите, за да се зареди с приятни емоции. Ангелова си пожела следващата 2013 г. да бъде по-лека. Със СПА процедури са решили да възстановяват сили не само депутатите, а и някои от министрите. Не кой да е, а лично Десислава Атанасова възнамерява да даде пример  

за необходимостта от полагането на грижи за здравето. Здравната министърка разкри, че ще посрещне новата година с приятели в СПА комплекс в България. Коледа пък щяла да прекара в компанията на близките си. Пред воаяжите в чужбина семейната обстановка у дома на празника са предпочели повечето от колегите й. След продължилата доста време визита на Цветан Цветанов в САЩ, Англия и Белгия, МВР шефът също е решил да прекара празничните дни в България.