Отстраниха радиоводещите, изгаврили се с Елизабет и Кейт

Жертва на телефонната измама бе самоубилата се медсестра Ясинта Салданя

Водещите на австралийското радио 2Day FM Мел Грейг и Майкъл Крисчън, които са автори на телефонната измама с медицинска сестра от болницата на британската херцогиня Кейт,

са отстранени от работа за неопределен срок, съобщи ДПА.

 

Жертва на телефонната измама бе медицинската сестра Ясинта Салданя от лондонската болница "Крал Едуард Седми". Вчера тя бе намерена мъртва, като една от възможните причини за смъртта й е самоубийство.

 

Мел Грейг и Майкъл Крисчън, използвайки жена, която се представила за британската кралица, излъгали по телефона Салданя, че й се обаждат кралица Елизабет Втора и престолонаследникът принц Чарлз.

 

Те поискали информация за състоянието на бременната Кейт Мидълтън, херцогиня на Кембридж, която бе по това време в болницата заради гадене и световъртеж.

 

Медицинската сестра повярвала на измамниците и прехвърлила разговора към старшата сестра на отделението, която дала подробна информация за състоянието на младата херцогиня.

 

Разговорът със Салданя не се е предавал пряко, а в запис, и предварително е бил съгласуван с юристи на радиостанцията.

 

Отстранените Грейг и Крисчън са анулирали и акаунтите си в Туитър, тъй като те през последните часове са били залети с гневни реакции на австралийци, които ги обвиняват, че "имат кръв по ръцете".

 

Министър-председателката на Австралия Джулия Гилърд определи в изявление смъртта на Ясинта Салданя като ужасна трагедия и изрази съболезнования на нейните близки и роднини.